DuCUG 13 April 2022

Alle COVID restricties werden opgeheven en hierdoor konden we als DuCUG bestuur aan de slag om weer een volledig DuCUG evenement te gaan organiseren, nadat we in oktober een evenement met een beperkt aantal deelnemer konden organiseren. Het is nog steeds een mooi moment voor ons als bestuur om een ‘vol huis’ te zien en weer zoveel bekende en nieuwe gezichten te kunnen begroeten.

Niek was opnieuw de spreekstalmeester en opende het evenement. Als bestuur waren we zeer verheugd om onze sponsoren welkom te heten en te bedanken voor hun support om dit evenement mogelijk te maken. Ook een bedankje voor de Duikenburg was op zijn plaats o.a. voor de nieuwe fantastisch beamer.

De dag werd gestart met de sessie mogelijk gemaakt door Liquit. Liquit had een van hun klanten gevraagd, Niels Zegers (LambWeston) uit te leggen hoe ze Liquit gebruiken in hun omgeving. Een interessant verhaal waarbij Niels ook nog aangaf welke zaken op de roadmap staan en op welke wijze Liquit hun daarbij gaat helpen. John Billekens (https://blog.j81.nl/) was de volgende spreker op het podium. John heeft in de afgelopen periode een drietal (gratis) scripts gemaakt. In de sessie doorliep John deze drie tools inclusief een demo van het gebruik van deze tools: OPT4ADC voor het generen van secrets, LeCertforNS voor het automatisch creëren en onderhouden van certificaten van Let’s Encrypt en J81.ADCToolkit. Daarna was het tijd voor de sessie van Mick Hilhorst (https://mickhilhorst.com/) Using Nitro for Turbo (ADC). In de sessie nam Mick ons mee in het hele proces van het ontstaan, ontwikkeling en onderhouden van zijn tool Turbo ADC. In een live-demo liet Mick Turbo ADC in werking zien. De sessie eindigde met zijn visie en de roadmap.

Na de traditionele Bossche Bollen pauze was Al Taylor de volgende op het podium met zijn sessie Essential Guide Citrix Secure Access. Al startte de sessie met het beschrijven van de transitie van de traditionele manier van werken (VDI in een lokaal datacenter) naar een hybride manier van werken. Via de Citrix Workspace App kwam Al tot de Citrix Access Suite. Hij doorliep in detail de drie componenten in de Citrix Access Suite; Citrix Secure Private Access, Citrix Secure Internet Access en Citrix Web App/API protection.

Na een heerlijke lunch stond de sponsor sessie van ThinScale gepland. Bas van Goor van ThinScale nam ons mee in de ontwikkeling van ThinScale door de tijd. Vanuit ThinKiosk is het geëvalueerd naar een software defined thin client met het Secure Remote Worker functionaliteit. Bas had een goede demo waar het product in de praktijk werd toegepast.

Wilco van Bragt was de volgende spreker. In zijn sessie De weg om te komen tot een product selectie nam Wilco de bezoekers mee in het proces van vijf fases wat hij gevolgd heeft, met meerdere product selecties voor een VDI-monitoring product, inclusief zijn ervaringen en best practices.

Daarna was het tijd voor de Nutanix sponsor sessie. In deze sessie stond security centraal en op welke wijze Nutanix hierbij kan bijdragen. In een interessante demo werd Security Central getoond.

Na de laatste pauze was het tijd voor de laatste presentatie van de dag verzorgt door Rody Kossen. In zijn sessie HDX Innovation. Rody startte met algemene zaken van de 2203 LTRS release, gevolgd door een feature comparison tussen de 2203 en de 1912 LTSR edities. Daarna was het tijd voor de

verbeteringen doorgevoerd in de HDX-stack. Rody besprak voor diverse componenten binnen de HDX-stack de verbeteringen, zoals HDX Graphics, HDX 3D Pro, Session Screen Sharing, HDX Audio, HDX Networking en HDX Teams Offloading.

Na de sessie van Rody hadden we een nieuw onderdeel op het programma Fun, Games and Prices. Via een drietal Kahoot quizzen werd de kennis van de bezoekers getest op drie onderdelen: Citrix, Community en DuCUG. Het werd een leuk sessie met inderdaad veel Fun en mooie prijzen beschikbaar gesteld door Citrix.

Na de Fun, Games and Prices was het tijd voor een drankje en hapje, gevolgd door weer een uitstekende BBQ. Als bestuur kijken we weer terug op een zeer geslaagde dag en kijken alweer uit om het volgende evenement te organiseren.

Programma De agenda is onder voorbehoud


Hoofdpodium

13 april 2022

Hoofdpodium

13 april 2022
Niek Boevink

Opening

09:15 - 09:30Niek Boevink

Sponsor session - Liquit - Lamb Weston: Seeing possibilities in Liquit

09:35 - 09:50Liquit

Gereedschap voor de Community

09:55 - 10:15John Billekens

Using Nitro for Turbo (ADC)

10:20 - 10:40Mick Hilhorst
10:40 - 11:40 Coffee break

Citrix Secure Access (Community Session)

11:45 - 12:30Al Taylor
12:30 - 13:40 Lunch

Sponsor Session - ThinScale - Securing your Hybrid Endpoint Environment

13:45 - 14:00ThinScale
Wilco van Bragt

De weg om te komen tot een product selectie (voor VDI Monitoring)

14:05 - 14:30Wilco van Bragt

Sponsor session - Nutanix - Demo with Nutanix Network Security and Citrix

14:35 - 14:50Nutanix
14:50 - 15:30 Coffee break
Rody Kossen

Citrix HDX Improvements

15:35 - 16:35Rody Kossen
Remko WeijnenKees Baggerman

Fun, games & prizes

17:00 - 18:00 Drinks
18:00 - 21:00 Dinner