Verslag

Op 16 novem
ber vond ons tweede dag evenement weer plaats, deze keer bij de Fabrique in Utrecht. Niek Boevink opende het evenement met het bedanken van de sponsoren, de evaluatie van het vorige evenement en de aankondiging van het volgende evenement op 15 maart 2019.

De eerste sessie van de dag werd verzorgd door James Rankin. In zijn presentatie met de titel Old dogs and new tricks – how to change the way we manage our Citrix environment ging James in op de mogelijkheden om de aanlog tijd vanuit gebruikersperspectief te beperken. De diverse opties werden besproken en aan eind liet James het verschil in aanlog tijd zien met en zonder de verbeteringen.

Vervolgens was het de beurt aan Rody Kossen en Anton van Pelt met de eerst BYOS van de dag. Rody en Anton bespraken de mogelijkheden van het Citrix SD-WAN product. Onderwerpen zoals de verschillende types, features en de wijze waarop de SD-WAN ingezet kan worden passeerden de revue, ook bespraken ze twee use cases waarbij de SD-WAN werd ingezet.

Na de eerste pauze van de dag was David Wilkonson de volgende presentator. David nam ons in zijn se
ssie Office365 in non-persistent environment a product comparison mee in de uitdagingen en mogelijkheden van het gebruik van Office365 binnen non-persistent omgevingen. De producten die hier rondom een oplossing bieden werden een voor een uitgebreid besproken. Op basis van de drie grootste knelpunten had David een vergelijkingsmatrix gemaakt waarin deze producten naast elkaar werden gezet. Als laatste gaf David zijn mening welke producten op dit moment het best voldoen om de uitdagingen te beperken.

Daarna was het tijd voor de eerste sponsor sessie van de dag verzorgd door Bob Jansen van Ivanti. Bob liet als eerste aan het publiek van de DuCUG een demo zien van het komende product genaamd Ivanti Pulse wat ontwikkeld is binnen Ivanti Labs.

Na de lunch wat het de beurt aan Dave Brett met zijn presentatie over multi-site scenario’s. In deze sessie ging Dave uitgebreid in op alle zaken waarmee rekening dient gehouden te worden wanneer er meerdere sites/datacenters in het spel komen, zoals de mogelijke multi-site scenario’s, benodigde technieken, SQL, Licensing, Citrix ADC, Citrix Files en Citrix endpoint management.

Eltjo van Gulik presenteerde de tweede BYOD sessie van deze dag. In zijn sessie ging Eltjo in op de mogelijkheden op via OData monitor informatie uit de Citrix Cloud te vergaren. Zoals het hoort in een BYOD sessie werd dit grotendeels in een verzorgde demo getoond.

Daarna was het tijd voor de tweede sponsorsessie van de dag gegeven door Ruud Hunt van KPN. Ruud nam ons ook mee in de wereld van SD-WAN in de praktijk. Na een korte introductie over SD-WAN ging Ruud in op de user case bij zijn klant over de inzet van SD-WAN binnen de infrastructuur, de resultaten van de Proof of Concept en de lessons learned.

Na de middagpauze ging het programma verder met de tweede BYOS-sessie. In de sessie Automation of Citrix Images nam Chris Twiest ons mee in zijn werkwijze om het creëren van de PVS vDisk volledig te automatiseren. Hierbij ging Chris stap door stap door de gebruikte scripts en procedures. Een vergelijkbaar framework heeft hij ook opgezet voor MCS in Azure.

De laatste sessie van de dag werd gegeven door Ryan Ververs-Bijkerk. In deze derde BYOS van de dag startte Ryan met het aankondigen van een nieuwe community project ICT-R. Daarna vervolgende hij de sessie met de eerste resultaten vanuit dit project: een performance vergelijk van de verschillende grafisch instellingen binnen Citrix Apps and Desktops, waarbij toch opmerkelijke resultaten werden getoond. Als laatste ging hij in op de resultaten van een ander project onder de TeamRGE vlag van de testen m.b.t. user density bij het gebruik van NVIDIA vGPU.

Na afloop was het tijd voor een hapje en drankje, het ideale moment om de dag nog even door te nemen en te socializen, tevens een belangrijk onderdeel van de DUCUG.

En als ‘kers op de taart’ hebben we race liefhebbers de mogelijkheid geboden om hun kwaliteiten te laten zien in de eerste DuCUG kart competitie.

Bij deze willen we nogmaals Liquit en Ivanti bedanken om dit mogelijk te maken. Vol overgave werd er geracet en uiteindelijk was het Rob Snabeli die de bokaal mee naar huis mocht nemen.

Tijdens ons evenement waren Sander en Eric met de ‘Login TechCast On Tour’ aanwezig, dit heeft een leuke podcast opgeleverd die hier te beluisteren is PODCAST

Impressie

Programma De agenda is onder voorbehoud