Verslag

Afgelopen 18 oktober vond alweer het vierde DuCUG evenement plaatst. Dit keer was Cisco de gastheer die de DuCUG voorzag van een locatie en bijhorende zaken. Naar onze mening was dit keurig geregeld, wij danken Cisco dan ook voor het faciliteren van ons evenement..

De dag werd geopend door onze voorzitter Jon Jager, waarbij natuurlijk onze sponsoren van dit evenement werden vermeld. Zonder de sponsoren kan dit evenement niet plaats vinden, wij willen onze sponsoren dan ook nogmaals bedanken voor hun steun en vertrouwen.

Andrew MorganDoor de mist waren diverse bezoekers wat vertraagd en druppelden tijdens de opening nog binnen, maar bij de eerste presentatie was de zaal volledig gevuld. De eerste presentatie werd gegeven door Andrew Morgen, Citrix Technology Professional (CTP). Andrew gaf een echte deep dive sessie over de Reverse Seamless functionaliteit binnen XenDesktop en XenApp. Een echte DuCUG presentatie die diep in het product ging en waar veel registry settings de revue passeerde. Bij zo’n sessie hoort natuurlijk ook een live demo wat Andrew dan ook met verve uitvoerde.

Ingmar Verheij en Wilco van BragtDe tweede sessie werd gegeven door Ingmar Verheij en Wilco van Bragt (CTP). De heren behandelde hun ontwerpen van een PVS infrastructuur waarbij duidelijk naar voren kwam dat enkele specifieke vereisten ervoor zorgen dat de onderwerpen op diverse punten significant van elkaar verschilden. In het tweede deel behandelen ze enkele aandachtspunten waarmee je rekening dient te houden bij het bouwen en onderhouden van een PVS infrastructuur.

Stephane ThirionVervolgens ging Stephane Thirion (CTP) verder met zijn presentatie over XenDeskop 7. Hij besprak de installatiestappen en ook hoe deze gescript uitgevoerd kunnen worden. Ook ging Stephane verder in op de management consoles Citrix Studio en Citrix Director. Ook de features die wel in XenApp 6.5 aanwezig zijn, maar (nog) niet in XenDesktop 7 werden door Stephane besproken.

Na een smakelijke lunch werd er gestart met de Bring Your Own Sessions (BYOS). Hiermee biedt de DuCUG de mogelijkheid aan de community om een interessant onderwerp te presenteren. Ook dit jaar waren er diverse sessies ingediend en konden de bezoekers in een eerder stadium stemmen op de sessies die graag wilden zien.

Esther BarthelDe eerste BYOS werd gegeven door Esther Barthel over Citrix StoreFront 2.0. Van de architectuur van StoreFront ging Esther naar de nieuwe functionaliteiten/verbeteringen in deze versie. Andere onderwerpen die door Esther behandeld werden, waren keywords, customization en de verschillende functionaliteiten tussen de Citrix Web Interface en StoreFront. De sessie werd afgesloten met de huidige bekende uitdagingen van StoreFront 2.0.

Roland van der KrukRoland van de Kruk verzorgde de tweede BYOS sessie welke ging over XenDesktop 7 Automation And Monitoring. Roland ging met name in op de die componenten benodigd zijn voor een geautomatiseerde XenDesktop 7 installatie (inclusief alle bijkomende onderdelen) en hoe deze componenten via de Microsoft MDT toolkit geautomatiseerd geïnstalleerd kunnen worden. De opties en mogelijkheden werden weergegeven in videos van deze toolkit, welke via xenapptraining.com aangeboden wordt.

Barry SchifferDe laatste BYOS sessie werd verzorgd door Barry Schiffer. Barry besprak zijn project waar hij mee bezig is: de Advanced Image Management Toolkit. Het doel van deze toolkit is het geautomatiseerd inrichten van een basis (/ vanilla / golden) image dat (op geplande tijden) herhaald kan worden diverse delivery methodes zoals MCS en PVS te realiseren. Barry heeft voor de toolkit gebruik gemaakt van RES Automation Manager en beschreven hoe deze software helpt om het uiteindelijke doel te behalen.

Thomas PoppelgaardMet een presentatie over de GPU sloot Thomas Poppelgaard de presentaties af. Thomas vertelde over de diverse opties om GPU intensieve applicaties op virtuele platformen aan te kunnen bieden. Ook de nieuwste aankondigingen van zowel Citrix als VMware kwamen aan bod. Na enkele voorbeelden van klant casussen die Thomas heeft uitgevoerd, kwam Thomas bij het Italiaans bedrijf NICE. Dit bedrijf heeft een product ontwikkeld om een GPU voor met meerdere machines te delen. Via een live verbinding legde Alexandro van NICE hun werkwijze uit en werden via live demos de mogelijkheden van het product getoond dat zowel met Citrix, VMware als VNC werkt.

GeekSpeak Live!Traditioneel werd het DuCUG evenement afgesloten met een GeekSpeak Live! sessie. Barry Schiffer en Kees Baggerman leidde de discussie door actuele stellingen te deponeren. Vanuit de zaal werd er veel gereageerd en ontstonden er leuke discussies, vele deelnemers hebben hun mening laten horen op de stellingen.

Zo’n dag hoort natuurlijk afgesloten te worden met een gezellige borrel waar gediscussieerd kan worden over de sessies en de stellingen van GeekSpeak Live!. De laatste nieuwtjes konden worden uitgewisseld en er was volop gelegenheid om met elkaar bij te praten en te netwerken

Impressie

Programma De agenda is onder voorbehoud