Verslag

Afgelopen vrijdag 15 maart organiseerde de DuCUG alweer haar derde evenement. Dit keer was HP de gastheer en voorzag in de faciliteiten, de lunch en de borrel. Ook dit keer was het evenement weer gratis voor de deelnemers dankzij onze sponsoren. Zonder deze sponsoren is het evenement niet te realiseren en we zijn dan ook trots dat onze sponsoren van vorig jaar hun medewerking weer hebben toegezegd en we zelfs nieuwe sponsors hebben mogen verwelkomen.

Dat de DuCUG evenementen zeer gewaardeerd worden bleek wel uit de inschrijvingen.
Binnen anderhalve week waren al 100 toegangsplaatsen vergeven en was er een wachtlijst van meer dan 30 personen. Helaas waren er toch een aantal bezoekers die niet konden komen, zodat niet alle stoelen bezet waren. Desondanks hing er een goede sfeer en werd er volop genetwerkt in de break-outs tussen de sessies.

De dag begon met het welkom heten van de deelnemers door Jon Jager (voorzitter) en het bedanken van de sponsors. Na deze introductie was het de beurt
aan Guillaume Le Tyrant van Citrix die vertelde over de visie van Citrix voor de komende jaren en hoe dit tot uiting komt in de producten die in nabije toekomst (vanuit Avalon – Project Excalibur en Project Merlin) op de markt gaan komen.

Simon Barnes was de volgende presentator met een sessie over de Citrix NetScaler. Simon
vertelde in duidelijke en heldere taal over de NetScaler, waardoor deze toch vaak als lastige materie door iedere deelnemer goed te volgen was. Simon deelde ook nog zijn praktijkervaring en scripts om het configureren van de NetScaler te vereenvoudigen.

Na Simon was het de beurt aan Remko Weijnen, die de afwezige Stephane Thirion verving. Remko liet zien op welke wijze hij applicaties die standaard niet op XenApp functioneeren toch werkend kan maken. Erg interessant om te zien hoe Remko dit analyseert en oplost met diverse tools.

Na een goede lunch werd er gestart met de BYOS sessies. Deze sessies worden gegeven door leden van de DuCUG community en zijn geselecteerd door de deelnemers.

Wilco van Bragt trapte de BYOS sessie af met een presentatie over features in Windows 2012 RDS die wat minder vaak ter sprake komen. Met behulp van demo’s liet hij de (on)mogelijkheden van de User Profile Disk en FairShare voor resources zien aan de deelnemers.

De volgende BYOS presentatie werd gegeven door Niek Boevink en Michael Heurneman. Niek startte met een duidelijk uitleg wat AppDNA exact voor product is gevolgd door de praktijkervaringen die zijn opgedaan bij klanten met dit product.

De laatste BYOS sessie werd gegeven door Louis Göhl met de spraakmakende titel “I got 99 problems, but VDI ain’t one”. In deze sessie liet Louis ons kennis maken met het product Citrix VDI in a Box (VIAB) en ook hier werden vanzelfsprekend weer praktijkervaringen uitgewisseld.

Anton Opgenoort verzorgde de laatste presentatie. Vol passie en enthousiasme vertelde hij
over de productkeuzes die gemaakt zijn binnen Schuberg Philis voor het ontwikkelen en bouwen van hun cloud dienst. Hierbij kwam de passie voor techniek duidelijk naar voren en werden (opmerkelijke) keuzes uitgelegd en beargumenteerd.

Traditioneel eindige het officiële gedeelte met een Geek Speak Live! sessie, gemodereerd door Barry Schiffer. Actuele onderwerpen zoals MDM (Mobile Device Management), Cloud toepassingen en de dienstverlening van de ICT passeerde de revue. Ook werd er goed gediscussieerd over het nut om dergelijke onderwerpen te bespreken, ook wanneer het merendeel van de deelnemers niet direct met deze oplossing werkt.

Dat de DuCUG een sterke community is kwam sterk naar voren tijdens de afsluitende borrel. Hier werd de dag en de onderwerpen nog eens doorgesproken door de deelnemers. Diverse deelnemers moesten uiteindelijk verzocht te worden om het pand te verlaten omdat de beveiliging graag wilde afsluiten. Dat diverse deelnemers al informeerden naar de datum van de volgende meeting geeft wel aan dat dit 3e evenement weer een succes genoemd mag worden.

Impressie

Programma De agenda is onder voorbehoud