Verslag

Op vrijdag 21 september organiseerde de Dutch Citrix User Group, de DuCUG, haar tweede event. Ditmaal vond het event plaats in het IBM Forum in te Amsterdam. Net als de voorgaande keer was dit event gratis voor de deelnemers, mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren.

De DuCUG is een user group “voor en door” de community, dit event hebben we dat zeker waargemaakt! Met meer dan 80 inschrijvingen, 15 ingezonden “choose your own sessions” en een agenda die mede is samengesteld door de input van de community waren alle ingrediënten voor een goed event aanwezig. Vanaf de start van het event zat de sfeer er dan ook goed in en werd er onder het genot van een kopje koffie of thee druk genetwerkt!

Bij de opening door Edwin Houben [voorzitter] en Ingmar Verheij [secretaris] werden uiteraard de sponsoren bedankt (hierbij nogmaals, bedankt!) en konden alle deelnemers een toegangskaart tot Citrix Synergy winnen door de DuCUG te vertegenwoordigen op de sociale media #FeedTheBuzz!

Deze kaart is uiteindelijk gewonnen door Igor van der Burgh, nogmaals gefeliciteerd en tot in Barcelona!

Danny van Dam begon met een sterke sessie over Windows Server 2012 RDSH & RDVH waarin hij uitgebreid heeft verteld over de nieuwe functionaliteiten van dit besturingssysteem en de gevolgen voor de te verwachten “Jasper” release. Danny heeft zeker indruk gemaakt door zowel de presentatie als een live demonstratie op een Windows 8 tablet te geven (inclusief een demo met USB raket werper), de demo-goden waren Danny goed gezind.

De volgende sessie was van Pierre Marmignon, Citrix Technology Professional [CTP], waarin hij ons vertelde over het ontstaan en evolutie van VirtuAll User environment Manager. De steun en feedback van de community is altijd erg belangrijk geweest voor Pierre en is nog steeds belangrijk. Dit werd ook goed duidelijk tijdens de vragen aan het einde van de sessie, er werden goede en kritische vragen gesteld.

Na de koffie heeft Arno Kreek ons meegenomen in de wereld van (200+) Citrix policies. Arno heeft de deelnemers laten zien wat de verschillen, voor- en nadelen zijn tussen de policies in de Citrix management console en de group policy objects (GPO’s). Een leerzame sessie die wellicht tot nieuwe inzichten heeft geleid.

Jits Langedijk heeft (na een uitgebreide lunch) alle ins- en outs van de Personal vDisk, onderdeel van Citrix XenDesktop > 5.5, uitgelegd en daarbij een mooie balans gehouden tussen objectieve informatie en zijn professionele mening. Dit was wederom een leerzame sessie die werd afgesloten met een goede vragen/discussies uit het publiek.

Hoewel software en techniek belangrijk is moet dit wel worden ingezet bij de klant. Wilco van Bragt [CTP] nam de deelnemers mee in zijn ervaring bij een klant in de customer case “Doe maar alles erop en eraan”. Hierin heeft Wilco verteld over de uitdagingen waar hij in het dagelijks leven als Citrix professional mee te maken heeft en hoe hij hier mee omgaat.

De laatste presentatie op de agenda was van Helge Klein [CTP]. Tijdens deze presentatie heeft Helge de deelnemers laten zien dat je met een wetenschappelijke aanpak een Citrix XenApp farm kan schalen. Op basis van de belasting van een bestaande omgeving kan worden bepaald hoeveel resources er benodigd zijn, waarna er op basis van formules kan worden bepaald wat dit betekend op nieuwere hardware.

Na al deze presentaties, sprekers en nieuwe inzichten konden de deelnemers eindelijk hun mening delen tijdens GeekSpeak Live! Tijdens GeekSpeak Live zijn een aantal stellingen gedeponeerd en was iedereen vrij om zijn mening hier over te geven, controversieel of niet. Een aantal stellingen hebben dan ook geleid dat stevige discussies en nieuwe inzichten, anders invalshoeken en bijzondere uitspraken.

Hierna kwam niet de borrel… nog niet… er was nog een ding… “one more thing”

Stefan Pieters (Citrix System Engineer) heeft op het podium alle details uit de doeken gedaan van Citrix HDX System-on-a-Chip (SoC). Niet alleen heeft Stefan alles verteld over de Citrix HDX SoC, hij had ook twee splinternieuwe thin clients bij zich die voorzien waren van deze technologie. Niet om te demonstreren (er staan video’s op YouTube), maar om weg te geven! X en Y (wie hebben eigenlijk gewonnen???) gefeliciteerd met jullie prijzen!

Ook Ed Bezooijen (Marketing Director Citrix Benelux) kwam kort op het podium om te vertellen over Citrix Synergy. Citrix vindt het belangrijk dat de leden van de DUCUG, de community, de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan events als Citrix Synergy en willen hier graag aan bijdragen. Citrix heeft een zeer royaal gebaar gemaakt door meerdere toegangskaarten (a € 995,- ) weg te geven aan mensen die nog niet in mogelijkheid waren hier naartoe te komen.

De dag werd afgesloten met “beers and cheers”, een uitgelezen kans om met elkaar in contact te komen en uiteraard de presentatoren en sponsoren het hemd van het lijf te vragen.

Programma De agenda is onder voorbehoud