Verslag

Vrijdag 10 februari organiseerde de Dutch Citrix User Group voor de eerste keer een community meeting. Deze gratis meeting vond plaats in het hoofdkantoor van Cisco Nederland te Amsterdam-Zuidoost en is bezocht door een vijftigtal enthousiaste community leden. De dag werd gevuld met elf zeer interessante diepgaande presentaties door presentatoren uit binnen en buitenland.

Andreas van Wingerden van Citrix opende de dag met een zeer sterke NDA sessie waarin hij de community heeft meegenomen in de toekomst van het Citrix portfolio. Deze sessie is  door de community zeer goed ontvangen en gaf het evenement de meerwaarde die de DuCUG voor ogen heeft. Citrix stelde enkele examen vouchers ter beschikking om te verloten en ook kreeg DuCUG de primeur dat het Citie2012 (invitation only) event gehouden gaat worden op 5 juni 2012 in de Efteling. Ruben Giacotto vertelde over zijn ervaringen bij de gemeente Amsterdam en gaf een goed overzicht van vraagstukken die rijzen in complexe migratie scenario’s.

Een van de hoogte punten was de presentatie van Engelsman Jim Moyle. Jim’s presentatie behandelde het aantal IOPS dat een standaard Windows 7 werkplek genereerd in bepaalde fases. Voor veel deelnemers een echte eyeopener. Daarnaast werd de presentatie van Stefan Willems, die vanuit een heel andere grappige invalshoek via  “een dag uit het leven van een cloud consument” een heel ander beeld geeft over de valkuilen die men tegen kan komen als men kiest voor Cloud computing, ook zeer goed ontvangen.

De DuCUG is een community en om die reden is het onderdeel BYOS (Bring Your Own Session) in het leven geroepen wat resulteerde in 3 zeer interessante 900 seconden sessies door Niek Boevink, Stefan Willems en Danny van Dam. Vanwege het grote succes wordt BYOS een vast onderdeel op toekomstige meetings.

Daarna was het de beurt aan DuCUG’s eigen Ingmar Verheij, Barry Schiffer en Wilco van Bragt. Alle 3 hadden ze een zeer solide en technisch inhoudelijke presentatie, Ingmar presenteerde over hoe gebruikers ervaringen beïnvloed worden door opstart tijden van applicaties. Een Citrix HDX breakdown werd gegeven door Barry Schiffer en Wilco van Bragt gaf een best practice sessie voor succesvolle migraties van XenApp 5 naar XenApp 6.x

De dag is afgesloten met een community discussie over de toekomst van de DuCUG. Kort samengevat komt het er op neer dat dit zeker niet de laatste meeting was en dat het initiatief van de DuCUG zeer enthousiast is ontvangen door de community.

Wil je mee discussiëren over de toekomst van de Dutch Citrix User Group dan nodigen we je van harte uit om je in te schrijven op de LinkedIn Dutch Citrix User Group ook zijn we te vinden op Twitter onder @DuCUG

Programma De agenda is onder voorbehoud