Verslag

14 oktober 2016 was een special dag. Als DuCUG bestonden we 5 jaar en organiseerden we ons 10de evenement. Een goede reden om een speciale DuCUG editie op een bijzondere locatie te organiseren. Het evenement vond plaats binnen de deuren van het pretpark De Efteling in de prachtige ruimte ‘Applaus’ met daarbij sprekers op het CTO level. Natuurlijk hadden we dit niet kunnen doen zonder onze sponsoren. Ook de sponsoren hadden deze keer extra uitgepakt met
volledige bemanning, mooie stands en leuke give-aways (zoals de DuCUG tas van LoginVSI en de bidons van Liquit). Via deze weg willen we onze sponsoren nogmaals bedanken.
De dag startte voor de deelnemers met de ontvangst op de Efteling door de Sleuteliers, die de deelnemers begeleiden vanaf de parkeerplaats naar de evenement locatie.

Om 9:30 was het dan zover, voorzitter Jon Jager openende officieel het tiende DuCUG evenement. Na een welkomstwoord met een terugblik op het ontstaan, een bedankje aan onze trouwe bezoekers en sponsoren mocht hij de verassing bekend maken. Onze sponsor Nutanix wilde de feestvreugde een extra impuls geven door voor onze gasten topattractie, De Baron, exclusief af te huren. Na afloop van het bleef de Efteling langer open zodat DuCUG bezoekers exclusief één of meerdere ritten konden maken.

Na de opening was het tijd voor de eerste sessie door Simon Frost die inviel voor Citrix CTO Christian Reilly. Simon maakte hiervoor gebruik van het slidedeck van Christian en vertelde daarmee de trends (buzzwords zoals Simon ze zo mooi noemde) die Citrix ziet en de visie van Citrix op de toekomst, samengevat in het thema XenSpace. De visie van Citrix is ingesteld op twee hoofdonderwerpen namelijk Cloud en IoT.

Na de eerste koffiepauze met heerlijke Bossche Bollen mogelijk gemaakt door Atlantis Computing volgde de tweede sessie door Shawn Bass, CTO voor EUC bij VMware.
In deze sessie ging hij in op zijn visie waarmee hij binnen VMware werkt aan de ontwikkeling van het User Environment Computing onderdeel. Hierbij bleef Shawn dichter bij het nu. Ook hier waren Cloud en SaaS belangrijke onderwerpen in de presentatie. Verder ging Shawn dieper in op identity en de impact van (cloud based) Directory Services, Management Security en End User Management.

Na de lunch gaf Bob Jansen van RES Software zijn kijk op ‘Innovating the Digital Workspace.’
Bob vertelde dat hij zeer goede herinneringen heeft aan de locatie. De Efteling is namelijk gebruikt voor diverse lunches waarin de basis voor RES Software is gelegd. Vervolgens gaf hij inzicht hoe zijn bedrijf bezig blijft met innovatie en oplossingen biedt voor uitdagingen binnen IT. Via onderwerpen zoals SaaS, Security, Consumerization of IT, complexere IT, security gaf hij zijn visie aan. Om de innovatie inzichtelijk te maken en wat er op dit moment al mogelijk was met de producten van RES sloot hij af met een demo waarin de innovatie van RES naar voren kwam.

De volgende sessie werd verzorgd door Ruben Spruijt en Jeroen v/d Kamp, waarbij ze hun visie over de Workspace van 2020 om hun eigen energieke wijze inzichtelijk maakten. Binnen dit onderwerp bespraken ze diverse onderwerpen zoals innovatie, mobile applications, devices, VDI, besturingssysteem, data center, DaaS, Security, Monitoring, management, Virtual Reality en IT hypes.

Na de koffiepauze ging het programma verder met de presentatie ‘XenApp and XenDesktop on
Windows Server 2016’ gegeven door Benny Tritsch. In deze sessie werden door Benny de vernieuwingen op het gebied van RDS in Windows Server 2016 besproken. Het volgende onderwerp was Microsoft Azure RemoteApp waarbij hij inzichtelijk maakte waarom het product het niet gehaald heeft. Benny ging vervolgens verder in op XenApp Express (inclusief een demo) en de Citrix Windows 10 offering op Windows Azure.

De laatste sessie was een CTO roundtable met Simon Frost, Shawn Bass, Bob Janssen en Benny Tritsch geleid door Ruben Spruijt. Zowel vanuit Ruben als het publiek werden goede prikkelende vragen gesteld, die beantwoord werden door de heren in een goede atmosfeer.

Na de roundtable sloot Jon het evenement officieel af, waarna het tijd was voor een hapje en een drankje.

Na de borrel was het tijd voor de speciale afsluiting van de dag, mogelijk gemaakt door Nutanix. Onder het motto #FlyNutanix konden de bezoekers een uur lang exclusief gebruik maken van de top attractie Baron 1898. Hierbij was goed te zien dat IT-ers en attracties een goede combi zijn, een groot deel van de deelnemers was nog aanwezig om één of meerdere ritten in de Baron te maken. We hebben iemand een getal van 8 aaneengesloten ritten horen roepen, benieuwd of iemand over dat aantal heen is gegaan?

Impressie

Programma De agenda is onder voorbehoud