Verslag

Op vrijdag 18 maart organiseerde we alweer het negende DuCUG evenement. Dit keer was Global Knowledge Utrecht onze gastheer. We willen bij deze Global Knowledge nogmaals bedanken voor het hosten van ons evenement.

Het evenement werd natuurlijk weer geopend door onze voorzitter Jon Jager. Jon introduceerde en bedankte alle sponsors. Alle sponsoren zijn te vinden op onze website. Langs deze weg willen we onze sponoren nogmaals bedanken voor het vertrouwen en hierdoor mede mogelijk maken van onze evenementen.

Na de opening startten we met een nieuw concept: ‘What’s new @Citrix’ In drie korte presentaties werden de nieuwe functionaliteit binnen de Citrix product stack besproken. Timco Hazelaar startte
deze sessie met de nieuwe functionaliteiten in StoreFront 3.5. Na Timco vervolgde Wilco van Bragt de sessies met een uitleg wat de Zones functionaliteit in XenDesktop 7.7/7.8 exact biedt. Kees Baggerman complementeerde de sessies met een introductie van Citrix AppDisks.

Vanwege een vertraging van Andrew Morgan werd de volgende sessie verzorgd door Andrew Wood. Andrew introduceerde ons in de wereld van Citrix LifeCycle Management. Hierbij werd zowel gekeken hoe CLM gebruikt kan worden, maar ook hoe iedereen zogenaamde blueprints kan indienen. Als laatste behandelde Andrew het licentiemodel wat gekoppeld is aan CLM.

Na de eerste pauze was het tijd voor de eerste CYOS sessie. Deze waren voor dit evenement gedurende de gehele dag op het evenement in plaats van alle achter elkaar. Gerjon Kunst en Patrick Kaak beten de spits af met een sessie ICA versus RDP. In de sessie werden aan de hand van twee type testen (multimedia en knowledge worker) de resultaten op basis van ICA en RDP besproken.

Vervolgens was het de beurt aan Andrew Morgan. Andrew nam ons mee in de wereld van application layering. Na een introductie van de diverse termen die hier bij horen en een globale uitleg van de techniek besprak Andrew de producten die zich op dit moment in deze markt bevinden inclusief hun karakteristieken en de roadmap. Een duidelijk overzicht waar deze techniek op dit moment staat en hoe de spelers in deze markt op dit moment acteren.

Na een goede lunch werd het programma vervolgt met de tweede CYOS. Deze sessie werd verzorgd door Barry Schiffer en Bram Wolfs. De heren startten met een uitleg over de beschikbare HDX Display Modes en de HDX Templates beschikbaar binnen het product. Vervolgens werd de Remote Display Analyzer tool geïntroduceerd, die gebruikt werd om verschillen tussen de diverse display modes aan te geven binnen verschillende scenario’s. Als laatste werd de roadmap van RDA tool besproken door Bram.

De volgende sessie was de customer case. Sander v/d Hoek en Ment v/d Plas gaven uitleg over het Remote Engineering Workplace project bij ASML. In de sessie werd de werkwijze besproken en voornamelijk ingegaan om het meten van de gebruikerservaring om zo de juiste configuratie te kunnen bepalen voor de gebruikers. Interessant om een kijkje in de keuken te krijgen bij een dergelijke technologisch georiënteerd bedrijf.

Na de volgende pauze was het tijd voor Ingmar Verheij en Kees Baggerman met de laatste CYOS sessie IoT in the Enterprise. In de sessie gaven Ingmar en Kees hun visie hoe IoT toegepast kan worden binnen de grote ondernemingen inclusief hoe Octublu en Meshblu hier in een belangrijke rol in spelen.

De laatste sessie van de dag ging over de mogelijkheden die Citrix biedt voor het monitoring van
de Citrix infrastructur. Jarian Gibson besprak de huidige mogelijkheden zoals Director, Session Recording, Plugin Model HDX Monitor en meer. Jarian besprak ook de komende SCOM management packs vanuit de Comtrade deal. Ook nam Jarian ons mee door een grote lijst aan utilities die beschikbaar zijn voor het troubleshooten van een Citrix. De sessie werd beëindigd door Jarian door de mogelijke toekomst van Citrix monitoring via Octoblu en Citrix LifeCycleManagement.

Na de sessie van Jarian was er nog tijd om de dag nog even door te spreken onder het genot van een hapje en een drankje.

De DuCUG bedankt Jack Cobben voor het maken van foto’s op dit evenement. De foto’s mogen alleen gebruikt worden na toestemming van Jack Cobben.

Impressie

Programma De agenda is onder voorbehoud